background

Простой русский

Informatie over de cursus

2022 - 2021 - 2020 - 2019

Nederlands - Русский

Deze cursus is bedoeld om de alledaagse Russische spreekvaardigheid onder de knie te krijgen, en kan daarnaast als basis dienen voor een vervolgstudie of -opleiding. De cursus van het collegejaar 2020 - 2021 bestaat uit 5 grote blokken. Bij elk blok ontvang je:

  • een audiobestand;
  • een videobestand;
  • uitleg van de grammatica (zowel in het Russisch als in het Nederlands) in de vorm van een audiobestand met een transcript;
  • sociolinguïstisch commentaar in het Nederlands;
  • een groot aantal oefeningen.

Daarnaast krijg je toegang tot een WhatsApp-groep voor cursisten, waarin je door middel van spraakberichten fonetiek en spreektaal oefent. De cursus (voor het collegejaar 2020 - 2021) start in oktober (2020) en eindigt in februari (2021). Het laatste blok (in februari) bestaat uit 10 online lessen Russische spreekvaardigheid, 2 lessen Russische uitspraak, 2 masterclasses over de Russische cultuur en 1 seminar over de Russische literatuur.

Hoe kun je deelnemen aan het programma?
  • 1. Neem een gratis proefles en voltooi de oefeningen succesvol voor 10 oktober 2020.
  • 2. Betaal voor de cursus. Het volledige bedrag mag in één keer of in twee termijnen betaald worden. De totale cursus kost 500 euro en studenten krijgen korting. Wil je alleen maar het online blok in februari volgen of juist alleen de blokken zonder het laatste deel, neem dan gerust contact met ons op voor een aanpassing in de prijs.

De cursus is bedoeld voor deelnemers op instapniveau A2. Begin je net met het Russisch? Dan kun je altijd eerst de online introductiecursus nemen, bestaande uit drie individuele lessen van 45 minuten via Skype. De introductiecursus kost 60 euro.

Wanneer je de Простой русский cursus hebt afgerond, ontvang je 30% korting op de jaarlijkse zomercursus van het Nederlands Instituut, 'Rusland uit eerste hand' (5 ECTS), waarin je niet alleen je kennis van de Russische taal uitbreidt, maar ook dieper ingaat op de Russische geschiedenis, cultuur, literatuur en samenleving.

We wensen je veel succes met het leren van de Russische taal!

Olga Ovechkina
Directeur van het Nederlands Instituut

Julia Shabarova
Cursusmaker en docent

Maria Kachalova
Cursusadministratie